Hoppa till sidans innehåll

Undervattensrugby

Tills vidare bedriver inte klubben någon verksamhet inom UV-rugby. När det åter blir aktuellt informerar vi om detta här.

Undervattensrugby, UV-rugby, är en lagsport som spelas i den djupa delen av en bassäng. Utrustningen består av mask, snorkel, fenor, blå respektive vita mössor och baddräkter/badbyxor.

Undervattensrugby

Spelet går ut på att placera en boll i motståndarlagets målkorg. Målkorgarna är placerade i vardera ände utav spelplanen på bassängbotten. Bollen är tyngre än omgivande vatten i bassängen och den går därför att skjuta samt passa ett par meter under vattnet.

I vattnet har vardera lag 6 spelare, 2 målvakter, 2 backar och 2 anfallare. På bassängkanten sitter ytterligare 6 spelare som byter löpande med dem som är i vattnet. Matcherna spelas i 2x15 minuter effektiv tid med 5 minuters paus mellan perioderna.

Uv-rugby är en tuff fysisk sport med hårda kampmoment om bollen. Trots det så är skadefrekvens mycket låg. Uv-rugby har troligvis den lägsta skadefrekvensen utav alla lagidrotter, vilket medför att du kan utöva den aktivt i alla åldrar.

Undervattensrugby är världens enda tredimensionella lagsport och en av de få sporter där män och kvinnor kan delta och tävlar på samma villkor.

 

fb1

 

Sponsorer

http://www.fenvalter.se/

 

Hi5_Webbknapp_Final_5

 
Visa större karta


 

Postadress:
DK Botten Härnösand - Sportdykning
C/o Lennart Högel, Brunnshusgatan 53
87133 Härnösand

Besöksadress:
Sälsten 9
87127 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0708514240
E-post: This is a mailto link

Se all info