Hoppa till sidans innehåll

Utbildningspolicy


Dykarklubben Bottens utbildningspolicy omfattar

  • Instruktörer
  • Tränare
  • Ledare
  • Funktionärer

 

I dykarklubben Botten prioriterar vi utbildning. Vi anser att utbildade ledare/tränare bidrar med kvalité och utveckling samt en trygg och säker miljö för våra barn. Dykarklubben Botten följer Svenska Sportdykarförbundets stegutbildningar för våra ledare/tränare inom respektive disciplin. Vi deltar också efter behov och intresse vid andra utbildningar och/eller föreläsningar som faller inom ramen för våra verksamhetsformer och vår värdegrund.

 

Vi anser att ledaruppdraget innebär ett stort ansvar, därför kräver vi av dig som tränare att du är utbildad och att du kontinuerligt fortbildar dig. Vi förväntar oss att utbildning och utveckling är en strävan hos dig som vill ha ett uppdrag i dykarklubben Botten.

 

Regler och ansvar

  • Sektionsansvarig ansvarar för att tränare får adekvat utbildning för sitt uppdrag i föreningen, t.ex. årlig utbildning i HLR (hjärt- och lungräddning) och Livräddning.
  • Tränare erbjuds interna grundkurser samt att assistera vid kanten under en eller fler terminer innan Svenska Sportdykarförbundets stegutbildningar erbjuds.
  • Vid avstängning, misskötsamhet eller om man väljer att avsluta uppdraget tidigare än överenskommet kan man bli erlagd att återbetala delar av eller hela utbildningen till föreningen.
  • Styrelsen ansvarar för utbildning av övriga ledare eller aktiva vid behov.

 

SISU Idrottsutbildarna

Dykarklubben Botten samarbetar med SISU Idrottsutbildarna, vilket innebär att vi tillämpar deras former för intern utbildning. Detta ger möjlighet till extra fortbildning för dig som aktiv, tränare, förälder, etc. Föreningen får dessutom olika former av stöd för vidare utveckling och utbildning i den mån vi redovisar genomförd verksamhet.

Uppdaterad: 20 FEB 2013 08:32 Skribent: Carl-Fredrik Edgren

fb1

 

Sponsorer

http://www.fenvalter.se/

 

Hi5_Webbknapp_Final_5

 
Visa större karta


 

Postadress:
DK Botten Härnösand - Sportdykning
C/o Lennart Högel, Brunnshusgatan 53
87133 Härnösand

Besöksadress:
Sälsten 9
87127 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0708514240
E-post: This is a mailto link

Se all info